Inspectie waterkeringen

header foto
header foto
header foto

Welkom op Inspectiewaterkeringen.nl

Welkom op de website van het Programma Professionaliseren Inspectie Waterkeringen 3.0. Het is een samenwerkingsprogramma van STOWA en Rijkswaterstaat – Water, Verkeer en Leefomgeving (RWS WVL).


Kennisdag 2019 - 'Een natje en een droogje'
De inschrijvingen voor de Kennisdag Inspectie Waterkeringen 2019 zijn weer open. U kunt u opgeven voor de 16e editie van dit evenement via de website van de STOWA.

Klik op onderstaande afbeelding voor de uitnodiging voor de Kennisdag 2019 - 'Een natje en een droogje'

20190128 uitnodiging totaal // uitnodiging_compleet.png (72 K)

2018 was voor waterbeheerders een jaar om niet snel te vergeten. Extreme droogte en heel natte periodes wisselden elkaar regelmatig af. De verwachting is dat dit soort extremen door klimaatverandering steeds vaker zal voorkomen. Dit vergt van waterbeheerders veel aanpassingsvermogen.

Het droog houden, daar waren we van oudsher heel goed in. Nu moeten we er ook voor zorgen dat ons land voldoende nat blijft. Hoe gaan we dat doen? En wat betekent dat voor de waterveiligheid? Het zijn actuele vragen die we elkaar stellen tijdens de zestiende Kennisdag Inspectie Waterkeringen. Het thema van deze dag is ‘Een natje en een droogje’.

Programma
De ochtend bestaat uit een plenair deel met presentaties van onder andere een vertegenwoordiger van het
Environmental Agency uit het Verenigd Koninkrijk. Die geeft antwoord op de vraag hoe zij omgaan met extreem natte en droge situaties. Weerman Gerrit Hiemstra legt uit hoe je zelf iets aan de klimaatimpact kunt doen. Ook krijgen de eerste geslaagde cursisten van de opleiding tot Dijkwacht hun certificaat uitgereikt. Na de lunch kun je deelnemen aan workshops naar keuze. Bekijk hier het conceptprogramma.

 

Laatste nieuws

Programma Kennisdag 2019

Het nieuwe programma van de kennisdag 2019, 'een natje en een droogje', is beschikbaar!

8 maart 2019

Programma Kennisdag 2019

Publicatie Handreiking Risicogestuurd beheer en onderhoud van waterkeringen

Deze Handreiking helpt waterschappen bij het praktisch inrichten van risicogestuurd beheer en onderhoud van primaire en regionale waterkeringen.

26 november 2018

Publicatie Handreiking Risicogestuurd beheer en onderhoud van waterkeringen

Aanmelden nieuwsbrief