Inspectie waterkeringen

Verslag kennisdag 2016 - middag

Het is alweer de dertiende kennisdag inspectie Waterkeringen. Dit jaar richten wij ons op verhalen, maar dan op verhalen uit de praktijk. Echte waterbeheerders vertellen echte verhalen, waar andere waterbeheerders hun voordeel mee kunnen doen. Wij stropen onze mouwen op en bieden een interessant programma voor de praktijk en door de praktijk. Die verhalen gaan over dieren in de dijk, Zorgplicht, remote inspecties, data en informatie, gras, gras en nog eens gras en nog veel meer. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het belooft een mooie dag te worden. Een dag die volop inspiratie biedt om de volgende dag met opgestroopte mouwen de opgedane kennis in de praktijk te brengen.


Het volledige programma van de de kennisdag: Download Programma (.pdf)

Het verslag van de kennisdag: Download verslag Kennisdag 2016 (.pdf)

Alle video's van de kennisdag op youtube: Naar youtube STOWA Kennisdag playlist (youtube)  

Ben Blauw (Rijnland) - Bezwijkproef Leendert de Boerspolder

    Patrick Peeters, Klaas Pieter Visser -  Grootschalige overloop- overslag- en bresproeven in Vlaanderen Waterbouwkundig Laboratorium Antwerpen - MOW    Bas Kolen (FloodControl IJkdijk - HKV) - Martin van der Meer (Floodcontrol IJkdijk - Fugro) - Stresstesten: van theoretisch naar praktisch bewezen sterkte - 
   

 Jaap Bronsveld (Rivierenland) - Gras, Gras, Gras.

    Margriet Kleiman - Bloemrijke dijk - Droom of daad  - Hollands Noorderkwartier
    Jantine Haverkamp (STOWA), Margo Akkermans (STOWA) en Niek Bosma (Wetterskip Fryslan) -Hoe keren we de muizenplaag
    Etienne Faassen (Rijnland) Bart Brookhuis (Grontmij) - Ontwikkelingen in dijken: het Actueel Hoogtebestand Nederland in de praktijk.